Brick met ei

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 brickvellen of velletjes filodeeg,
1 citroen,
4 eieren,
? theel. zwarte peper,
1 kleine ui,
zout,
een paar takjes peterselie,
1 dl. olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of wok

Voorbereiding

Pel de uien hak hem fijn. Hak de gewassen peterselie, na hem van de steeltjes te hebben ontdaan. Laat alles in een beetje zout water koken. Laat uitlekken en kruid met de gemalen zwarte peper.

Bereidingswijze

Warm de olie op in een koekepan. Neem de brickvellen en leg ze een voor een op een bord. Leg in het midden van elk vel een beetje van de vulling en breek er een rauw ei over. Vouw het vel voorzichtig om en breng het bord dicht bij de pan. Laat de brick in de zeer warme olie glijden.
Omdraaien om ook de andere zijde goudgeel te kleuren.

Serveertip

Zeer warm opdienen met schijfjes citroen. (Voor 4 personen).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heleen61 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten