Baba Ganoush, auberginedip

  • Arabisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2004

Heerlijk met warm pitabrood en falafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tenen knoflook

2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels)

1 grote aubergine

1 el olijfolie

sap van 1 citroen

zout en peper

fijngehakte snijpeterselie ter garnering

paprikapoeder, ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grill / oven

Voorbereiding

Grill de aubergine tot het vel blaren vormt. Keer hem tussentijds regelmatig tot hij door en door gaar is en zacht aanvoelt. Dit kan ook in de oven.

Bereidingswijze

Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook, tahina, olijfolie, zout en peper naar smaak en citroensap in de keukenmachine.

Serveertip

Schep de puree op een plat bord. Garneer met peterselie en paprikapoeder.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 29-09-2008

Ik heb een vriend die dit heel lekker vindt, ik ga het eens voor hem maken.....Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten