1. Home
  2. Recepten
  3. Vla
  4. Speculaasparfait

Speculaasparfait

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2004

Ingrediënten 6 personen


1,5 deciliter melk
1 theelepel kaneelpoeder of koekkruiden
3 eidooiers
100 gram suiker
1 glaasje Amaretto
6 amandelspeculaasjes
2 deciliter slagroom


Verder heb je nodig


Cakevorm met de inhoud van 1 liter
Huishoudfolie


Mijn man en ik hebben ooit, rond Sinterklaas, in een heel leuk restaurantje gegeten. Hier serveerden zij toen als nagerecht speculaasparfait. Ik was enorm onder de indruk, wat een heerlijke parfait! Uiteraard wilde de kok mij zijn geheim niet prijsgeven, dit tot mijn grote teleurstelling. Ik was dan ook heel blij toen ik in Boodschappen een recept voor dit fantastische nagerecht tegenkwam.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de kaneelpoeder (of koekkruiden) en laat deze zonder te koken zachtjes trekken.
Klop de eidooiers, suiker en amandellikeur 5 minuten met de mixer licht en luchtig.
Roer de melk in een dun straaltje door het dooiermengsel. Giet het mengsel weer in de pan en verwarm het, onder goed roeren en weer zonder het te laten koken, tot er een lichtgebonden vla ontstaat. Zet de pan in een laagje koud water en laat hem afkoelen, maar blijf door roeren.
Breek de speculaas in stukjes. Bekleed de cakevorm met huishoudfolie.
Klop de slagroom stijf en spatel deze met de speculaaskruimels door de afgekoelde vla. Schep het mengsel in de vorm.
Zet de vorm goed afgedekt met huishoudfolie in de vriezer en laat het minimaal 6 uur bevriezen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zet de parfait 20 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort de parfait daarna uit de vorm en snijd er plakken van.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kittybit


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kittybit
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top