pindasoep
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-07-2004
Ingrediënten 4 personen
1 1/2 liter water,1pot faja lobi(pittige)pindakaas,
paar takjes selderij,
250 gram zoutvlees,
500 gram kipfilet,
1ui,
1 eetlepel margarine,
2 bouillonblokjes,
1laurierblad,
1 bakje taugeh,
2 gekookte eieren(gehalveerd)
Voorbereiding
de kip in stukjes snijden,zoutvlees 15 minuten koken om te ontzouten en in stukjes snijden,ui en selderij fijnsnijden en water aan de kook brengen
Bereidingswijze
in de hete margarine de kip,ui en het zoutvlees bruinbakken,dan doe je het vlees in het kokende water samen met de selderij,laurier en de bouillonblokjes.
na 15 tot 30 minuten de pindakaas erbij doen en al rorend laten oplossen en dit alles onder af en toe roeren nog 15 minuten laten pruttelen,2 minuten voor het klaar is doe je pas de taugeh en de eieren erbij. eventueel met zout,ve-tsin of aji-no-moto op smaak brengen.
(en als je niet van pittig houd ,kan je natuurlijk gewone pindakaas gebruiken)
Serveertip
een kommetje rijst erbij!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties