1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. pindasoep

pindasoep

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2004

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 liter water,1pot faja lobi(pittige)pindakaas,paar takjes selderij,250 gram zoutvlees,500 gram kipfilet,1ui,1 eetlepel margarine,2 bouillonblokjes,1laurierblad,1 bakje taugeh,2 gekookte eieren(gehalveerd)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip in stukjes snijden,zoutvlees 15 minuten koken om te ontzouten en in stukjes snijden,ui en selderij fijnsnijden en water aan de kook brengen

Bereidingswijze

In de hete margarine de kip,ui en het zoutvlees bruinbakken,dan doe je het vlees in het kokende water samen met de selderij,laurier en de bouillonblokjes.
na 15 tot 30 minuten de pindakaas erbij doen en al rorend laten oplossen en dit alles onder af en toe roeren nog 15 minuten laten pruttelen,2 minuten voor het klaar is doe je pas de taugeh en de eieren erbij. eventueel met zout,ve-tsin of aji-no-moto op smaak brengen.
(en als je niet van pittig houd ,kan je natuurlijk gewone pindakaas gebruiken)

Serveertip

Een kommetje rijst erbij!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petervergunst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petervergunst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top