Boterkoek met nectarines en amandelspijs

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2004
  • Boterkoek met nectarines en amandelspijs

    Boterkoek met nectarines en amandelspijs

    Boterkoek met nectarines en amandelspijs

Volgens de vriendinnen van mijn leesclubje de lekkerste boterkoek die ze ooit gegeten hebben. En dat bleek wel, hij was zo op.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gr bloem - 200 gr boter - 200 gr witte basterdsuiker - snufje zout - 1 zakje vanillesuiker - 1 los geklopt ei - 2-3 nectarines (liefst gele) - 2 eetl amaretto - 1 eetl citroensap - 50 gr amandelspijs - abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
boterkoekvorm van 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

Nectarines schoonmaken en in dunne plakjes snijden en deze even marineren in de amaretto met citroensap. deeg maken van bloem, boter, suikers, snufje zout en 3/4 deel van het ei. Boterkoekvorm invetten.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg over boterkoekvorm verdelen. Plakjes nectarine dakpansgewijs erover verdelen. Amandelspijs in kleine stukjes verdelen over de taart. Rand van de taart met rest ei bestrijken. Koek in het midden van de oven 20 minuten bakken. Zodra de koek uit de oven komt bestrijken met abrikozenjam.

Serveertip

Lekker bij koffie of thee.

Laatste reacties

janneke_k avatar
janneke_k 24-09-2012

bedankt voor dit heerlijke recept, had geen amandelspijs dus zonder gemaakt , maar desalniettemin een groot succes! Janneke

pris22 avatar
pris22 28-08-2005

Hallo,als hij zo lekker smaakt als je vriendinnen zeggen,sluit ik me aan bij die leesclub!!!probeer ik ,BEDANKT!!! groetjes,Priscilla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten