1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelkoekjes
  5. Aardappelkoekjes met mozzarella en gedroogde tomaten

Aardappelkoekjes met mozzarella en gedroogde tomaten

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2004

Ingrediënten 4 personen


750 gr aardappelen (kruimig) - 1 ei - 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas - 1 eetlepel bloem -peper, zout, nootmuskaat - boter om te bakken - 150 gr mozzarella - 4-5 gedroogde tomaten (geweld) - 1 eetl fijngesneden basilicum


Verder heb je nodig


Koekenpan - ovenschaal of bakplaat


Heerlijke aardappelkoekjes!!!Goed voor te bereiden. Gemakkelijk dus als je gasten krijgt. En...het is weer eens iets anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar met zout. Giet de aardappelen af, stoom ze goed droog en stamp ze fijn. Meng het ei, bloem en de geraspte kaas door de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. (Het moet een stevige massa zijn!)

Bereidingswijze

Vet een ovenschaal in. Maak bolletjes van de aardappelpuree en druk deze tussen beide handen plat tot koekjes. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwarm boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelkoekjes snel rondom lichtbruin. Leg de aardappelkoekjes in de ovenschaal. Snij de mozzarella in kleine dunne plakjes en leg op elk aardappelkoekje een stukje mozzarella en hierop een reepje gedroogde tomaat. Schuif de schaal 10-15 minuten in de hete oven. Bestrooi de warme koekjes met de basilicum.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met een salade.

Bron

?? onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top