Kwarktaart met aardbeien
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
Het is inderdaad meer werk dan zo'n 'kant-en-klaar' pak uit de supermarkt, maar geloof mij: het is het helemaal waard.
Let op! De bereidingstijd is inclusief de tijd voor het opstijven.
Ingrediënten
125 gram lange vingers1 ? deciliter slagroom
4 blaadjes witte gelatine
? deciliter aardbeiensiroop
1 deciliter magere kwark
1 pot taartfruit aardbeien
250 gram verse aardbeien
60 gram boter
4 takjes munt
Benodigdheden
Extra nodig:Springvorm (22 ? 24 cm)
Bakpapier
Voorbereiding
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
Bereidingswijze
Maak de lange vingers fijn. Smelt de boter op een laag vuur. Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de vorm. Druk dit aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
Klop de slagroom stijf.
Laat de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water weken. Verwarm intus-sen de aardbeiensiroop. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en laat ze al roe-rend oplossen in de aardbeiensiroop.
Roer de kwark en het gelatinemengsel door het taartfruit. Spatel de slagroom er voor-zichtig door, verdeel het mengsel over de taartbodem en laat de taart in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
Serveertip
Was de aardbeien, halveer ze en garneer de taart met de aardbeien en munt.