Kwarktaart met aardbeien

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Het is inderdaad meer werk dan zo'n 'kant-en-klaar' pak uit de supermarkt, maar geloof mij: het is het helemaal waard.


Let op! De bereidingstijd is inclusief de tijd voor het opstijven.

Deel dit recept

Ingrediënten
125 gram lange vingers

1 ? deciliter slagroom

4 blaadjes witte gelatine

? deciliter aardbeiensiroop

1 deciliter magere kwark

1 pot taartfruit aardbeien

250 gram verse aardbeien

60 gram boter

4 takjes munt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Extra nodig:

Springvorm (22 ? 24 cm)

Bakpapier

Voorbereiding

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

Bereidingswijze

Maak de lange vingers fijn. Smelt de boter op een laag vuur. Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de vorm. Druk dit aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.


Klop de slagroom stijf.


Laat de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water weken. Verwarm intus-sen de aardbeiensiroop. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en laat ze al roe-rend oplossen in de aardbeiensiroop.


Roer de kwark en het gelatinemengsel door het taartfruit. Spatel de slagroom er voor-zichtig door, verdeel het mengsel over de taartbodem en laat de taart in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.

Serveertip

Was de aardbeien, halveer ze en garneer de taart met de aardbeien en munt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kittybit avatar
kittybit

Doorsturen

Home Recepten