Braziliaanse appeltaart
- Braziliaans, Banket
- 60-120 min.
Ik ben een enorme liefhebber van appeltaart. In de loop der jaren heb ik dan ook heel wat verschillende recepten voor appeltaart verzameld. Dit is er een van.
Ingrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel2 eetlepels poedersuiker
200 gram harde boter
1 zakje vanillesuiker
sap van 1 citroen
200 gram suiker
1 kilo appels
3 eieren
Benodigdheden
Extra nodig:
Boter om in te vetten
2 eetlepels paneermeel
Springvorm (22cm)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in partjes en doe deze in een kom. Schep het citroensap, 150 gram suiker en 50 gram in blokjes gesneden boter erdoor.
Klop met de mixer de rest van de boter en suiker in ongeveer 7 minuten tot een mengsel dat licht van kleur is. Klop de eieren er een voor een door. Spatel het gezeefde bakmeel erdoor.
Vet de vorm in en bestrooi deze met het paneermeel. Schep het deeg erin en strijk het glad. Verdeel het appelmengsel over het deeg.
Bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar. De taart is gaar als een erin gestoken breinaald weer droog uit het gebak komt.
Serveertip
Vermeng de poedersuiker met de vanillesuiker en bestrooi de warme taart ermee.