Braziliaanse appeltaart

  • Braziliaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Braziliaanse appeltaart

    Braziliaanse appeltaart

    Braziliaanse appeltaart

Ik ben een enorme liefhebber van appeltaart. In de loop der jaren heb ik dan ook heel wat verschillende recepten voor appeltaart verzameld. Dit is er een van.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels poedersuiker

200 gram harde boter

1 zakje vanillesuiker

sap van 1 citroen

200 gram suiker

1 kilo appels

3 eieren


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Extra nodig:

Boter om in te vetten

2 eetlepels paneermeel

Springvorm (22cm)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in partjes en doe deze in een kom. Schep het citroensap, 150 gram suiker en 50 gram in blokjes gesneden boter erdoor.


Klop met de mixer de rest van de boter en suiker in ongeveer 7 minuten tot een mengsel dat licht van kleur is. Klop de eieren er een voor een door. Spatel het gezeefde bakmeel erdoor.


Vet de vorm in en bestrooi deze met het paneermeel. Schep het deeg erin en strijk het glad. Verdeel het appelmengsel over het deeg.


Bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar. De taart is gaar als een erin gestoken breinaald weer droog uit het gebak komt.

Serveertip

Vermeng de poedersuiker met de vanillesuiker en bestrooi de warme taart ermee.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kittybit avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten