Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Cassata Siciliana

Cassata Siciliana

Door: shell_seeker

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2004

Ingrediënten 4 personen


- 1 biscuitbodem (doorsnede 22 cm, hoogte 7 cm)
- 4 eetlepels Marsala of sinaasappellikeur of siroop
- 600 gram ricotta
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gram gekonfijte sinaasappelschil, grof gehakt
- 30 gram gekonfijte Franse vruchtjes (bigarreaux) in stukjes
- 30 gram sukade, grof gehakt
- 30 gram pure chocolade, grof gehakt
- 1 eetlepel groene pistaches of hazelnoten, grof gehakt
- 200 a 250 gram witte marsepein
- gekonfijte vruchten voor de garnering
- springvorm doorsnede 22 cm, deegroller
Fondant:
- 1 eiwit
- 200 a 300 gram poedersuiker
- sap van een citroen



Iedereen heeft wel eens van Cassata Siciliana gehoord, nu kun je met dit recept deze Siciliaanse lekkernij zelf maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de biscuit overlangs in 2 plakken. Leg de onderste helft in een springvorm. Besprenkel de cake met Marsala of likeur.

Meng in een kom de ricotta met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa en houdt ca. 10 eetlepels apart. Meng de rest van het ricottamengsel met de gehakte gekonfijte vruchten, chocolade en noten en schep het op de biscuit in de vorm. Dek af met de tweede laag, bestrijk de hele taart met de achtergehouden ricotta en laat de taart in de koelkast opstijven.

Rol de marsepein met wat poedersuiker uit tot een cirkel van ca. 26 cm. Verwijder de springvorm en zet de cassata op een schaal. Bekleed hem met de marsepein.

Roer in een kom het eiwit met de poedersuiker en citroensap tot een dikvloeibaar mengsel en strijk het over de taart. Garneer met gekonfijte vruchtjes.

Serveertip

Lekker met een glaasje Marsala of Amaretto. Als je aan de echte Siciliaanse Vino di Mandorle kunt komen moet je die beslist hierbij drinken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top