Rucolastamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2004

Dit recept is een Italiaans getinte variant op de oer-Hollandse stamppot van rauwe andijve. Een recept van Rudolph! En met het weer van zomer van 2004 gaat een stamppot er ook wel in.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
roestvrijstalen bolzeefje, pureestamper

Voorbereiding

Door het meekoken van de ui en knoflook in een zeef krijgen de aardappels een lekkere smaak en kun je ui en knoflook makkelijk verwijderen. Een luchtige aardappelpuree maak je met behulp van een pureestamper en -knijper. Van een mixer wordt puree 'lijmig' en vast.


Schil de aardappels en snijd ze in stukken. pel en halveer de ui en knoflook. Leg ze in een bolzeef en hang de zeef in de pan van de aardappels. Kook de aardappels in ruim water met zout in ca 20 minuten gaar.


Snijd intussen de rucola in stukjes. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit.

Bereidingswijze

Verwarm de melk. Haal de zeef met ui en knoflook weg. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en olie. Meng de rucola, kappertjes en spekjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.


Serveertip

Schep de stamppot op de borden en bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten