Zomerse salade
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-07-2004
Ingrediënten 4 personen
250 g bloemkool (C1000 Vers), in kleine roosjeszout
200 g chorizo, in reepjes (vleeswaar, Stegeman)
1/2 krop ijsbergsla
4 el olijfolie extra vierge (C1000 Selectie)
1 el (kruiden)azijn
1/2 el (grove) mosterd
250 g tomaten, in partjes
1 pot Hak malse veldertjes a 340 g
75 g gezouten cashewnoten
Bereidingswijze
Blancheer de bloemkool 3 min. in kokend water. Giet de groente af, spoel onder koud stromend water en laat hem uitlekken.
Bak de chorizoreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en neem ze uit de pan.
Was de sla en snijd hem in dunne reepjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, het bakvet en peper en zout naar smaak.
Meng de sla met de bloemkool, de tomaat, de veldertjes en 50 g van de noten met de dressing door elkaar.
Schep de chorizo er voorzichtig door. Strooi de rest van de noten erover. Lekker met maisbrood.
Bron
C1000
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties