Zomerse salade

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g bloemkool (C1000 Vers), in kleine roosjes
zout
200 g chorizo, in reepjes (vleeswaar, Stegeman)
1/2 krop ijsbergsla
4 el olijfolie extra vierge (C1000 Selectie)
1 el (kruiden)azijn
1/2 el (grove) mosterd
250 g tomaten, in partjes
1 pot Hak malse veldertjes a 340 g
75 g gezouten cashewnoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de bloemkool 3 min. in kokend water. Giet de groente af, spoel onder koud stromend water en laat hem uitlekken.
Bak de chorizoreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en neem ze uit de pan.
Was de sla en snijd hem in dunne reepjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, het bakvet en peper en zout naar smaak.
Meng de sla met de bloemkool, de tomaat, de veldertjes en 50 g van de noten met de dressing door elkaar.
Schep de chorizo er voorzichtig door. Strooi de rest van de noten erover. Lekker met maisbrood.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten