1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. PILAF

PILAF

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004

Ingrediënten 2 personen


2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 groot blik perziken (klein snijden)
1 bakje champignons (plakjes snijden)
1 ui, 1 gele en 1 groene paprika
4 ons kipfilet
1 zakje kerriesaus van maggi of knorr
1 groot blikje tomatenpuree
rijst of mie


Verder heb je nodig


Hele grote koekepan of grote wok
houten lepel om te roeren


EIGEN FANTASIE PILAF VAN RUTH

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook kleinsnijden, paprika's wassen en in kleine stukjes snijden, champignons met keukenpapier voorzichtig schoonmaken en in plakjes snijden. kipfilet in stukjes snijden
van ongeveer 2 cm.
perzikken in zeef laten uitlekken en in stukjes snijden. het perzikvocht gebruiken om de kerriesaus mee aan te maken

Bereidingswijze

In een pan
==========
kip bruin bakken ,ui erbij bakken, knoflook erbij doen, paprikastukjes erbij en de champignons. kerriesaus aanmaken met perziksap. door het kip/groentemengsel roeren (op groot vuur) daarna de kerriesaus erdoor roeren en als laatste de tomatenpuree en eventueel nog een scheutje zoete ketjap erdoor roeren. als alles flink bubbelt, het vuur laag zetten en met de deksel schuin erop ongeveer 20 min. zacht laten sudderen, af en toe goed roeren met houten lepel. eventueel nog wat zout en peper erdoor roeren als je het te flauw zou vinden. serveren met rijst of mie
EET SMAKELIJK

Serveertip

Lekker met ijskoude vruchtjes op sap erbij in apart schaaltje bij de maaltijd serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top