1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gorgonzola pasteitje

Gorgonzola pasteitje

Door: jolandajudith

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004

Ingrediënten 4 personen


4 rode uien in dunne sliertjes gesneden, 3-4 takjes rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper, 150 gram gorgonzola, klein beetje boter. Voor het deeg: 170 gram bloem, zout, 85 gram koude boter, 3 eetlepels koud water.


Verder heb je nodig


Bakpapier, bakplaat


Met rode uien en gorgonzola gevuld pasteitje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de gesneden uien en de rozemarijn in wat olijfolie met wat zout en peper, ongeveer 20 minuten tot ze een beetje bruin zijn.

Bereidingswijze

Maak ondertussen het deeg. Zeef het bloem in een schaal, doe er eem mespuntje zout bij en wrijf het ongeveer 30 seconden met de koude boter met de handen fijn tot het op broodkruimels begint te lijken. Doe er dan de helft van het water bij en roer er snel met een mes doorheen, het deeg begint dan vaster te worden. Als er nog wat bloem over is in de schaal doe er dan nog wat van het water bij en weer met het mes door roeren. Niet teveel water erbij want dan wordt het deeg hard en zal het krimpen tijdens het bakken, goed opletten dat je precies de juiste hoeveelheid erbij doet.
Dan met je handen verder kneden tot je een gelijkmatig gevormd deeg hebt en laat het ongeveer 10 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verdeel het deeg in 4 porties. en rol ze uit tot je 4 rondjes hebt van een 1/2 centimeter dik en een diameter van ongeveer 16 centimeter.
Verdeel de uien over de rondjes, doe er een klein beetje boter op, wat olijfolie, de gorgonzola en wat rozemarijn.
Vouw ze dubbel, goed gevuld en maak de randen dicht met een vork.
In de oven ongeveer 30 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

Iets laten afkoelen voordat je ze serveert.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jolandajudith
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top