1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heidekoeken

Heidekoeken

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004

Ingrediënten


100 gr.basterdsuiker (lichtbruin)] 75 gr.
zachte boter of margarine]150 gr.koekkruimels
] 175 gr.bloem] 2 tl.koekkruiden] 1 tl.bak
poeder]


Verder heb je nodig


Oven 175?C ,deegroller,zeef


Een veluwse lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De koekkruimels (van allerlei restjes) met een deegroller fijnmaken.

Bereidingswijze

De basterdsuiker zeven en met de boter en 2 el.water piekerig kloppen.De koekkruimels bij
het boter-suiker-mengsel scheppen.De bloem
met de koekkruiden en het bakpoeder zeven en in gedeelten bij de deegmassa scheppen.Als dat moeilijk gaat,alle bloem ineens toevoegen
en met een koele hand een soepel deeg ervan kneden.Het moet een stevige bal worden.die bij het doorbreken vrij glad is.Het deeg tot een staaf met een doorsnede van 5 cm.rollen
en in dikke plakken snijden.Deze met tussen
ruimte van 5 cm.op een ingevette bakplaat leg
gen.De bakplaat in het midden van de voorver
warmde oven schuiven en de heidekoeken in 25-30 min.gaar en bruin bakken.De koeken voorzichtig,maar direct van de bakplaat op een rooster schuiven en af laten koelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top