1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tapas
  6. Tapas - Knoflookkip

Tapas - Knoflookkip

Door: omalidy

  • Spaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004

Ingrediënten 4 personen



1 kg kippenboutjes of borrelhapjes (ongemarineerd)
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
8 tenen knoflook, ongepeld
60 ml cognac
125 ml kippenbouillon (tablet)
1 laurierblaadje
2 eetlepels peterselie, gehakt


Tapas - Knoflookkip
Tapas - Knoflookkip

Een van de lekkerste kipgerechten (ook omdat de kip helemaal uit elkaar viel) die ik gegeten heb - niet heet. Je moet uiteraard wel van knoflook houden!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de kip eventueel nog in kleinen stukjes. Doe aprika, zout en peper in een kom. Rol de kip door het kruidenmengsel.

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olie op een hoog vuur in een braadpan. Bak de knoflook 1-2 minuten (met vellen dus) goudbruin, haal hem eruit en zet hemweg. Doe de helft van de kip in de pan en braad deze in 5 minuten bruin. Haal de kip eruit en doe hetzelfde met de andere helft. Voeg de resterende olie, indien nodig, toe.
Doe alle kip in de pan en giet de cognac erover. Zet het vuur 30 seconden hoog, draai dan het vuur zacht en giet de bouillon over de kip. Voeg laurier toe. Laat het op een zacht vuur 10 minuten pruttelen.
Wrijf ondertussen in een vijzel de knoflook en de peterselie tot een papje. Giet dit over de kip en laat het nog 10 minuten sudderen of totdat de kip helemaal gaar is.

Serveertip

Serveer de kip heet.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top