1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Tapas - Garnalen piri piri

Tapas - Garnalen piri piri

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004

Ingrediënten 4 personen



8 rode pepers
1,5 dl olijfolie
24 grote garnalen (vers of diepvries)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
zout
paprikapoeder
peterselie als garnering




Lekker pittige gamba's/garnalen als borrelhapje of met meerdere tapas als hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de peper, snijd ze doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de pepers fijn en doe ze in een kom met de olie, de knoflook, het citroensap, zout en paprikapoeder. Zijn de garnalen vers, spoel ze dan af met koud water en dep ze droog.

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan of wok en schenk hierin het oliemengsel. Bak in het oliemengsel de garnalen enkele minuten totdat de garnalen roze zijn.

Serveertip

Strooi er peterselie voor het opdienen over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top