Goudse kaaskoekjes

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2004


Een heerlijk en super eenvoudig te maken zoutje. In een afgesloten trommel kun je de koekjes zeker 2 weken bewaren. Maar dat zal er wel niet van komen want ze zijn veel te lekker! De hoeveelheid is voldoende voor plm. 40 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten
Deeg:
125 gr bloem - 100 gr geraspte oude Goudse kaas - 100 gr boter - losgeklopte eidooier.
Om te garneren kun je kiezen uit bijvoorbeeld:
amandelen - karwijzaad - paparikapoeder - gedroogde dille - pijnboompitten of iets wat je zelf bedenkt.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Deeg kneden van bloem, kaas en boter. Rol vormen. Deeg afgedekt en half uur laten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Oven voorwerwarmen op 180gr.C. Deegrol in dunne plakjes van een 1/2 cm snijden. Plakjes bestrijken met losgeklopt eigeel en plakjes versieren met een van de bovengenoemde ingredienten. 10-12 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker bij de borrel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mi49 avatar
mi49 11-07-2004

Hoi Petra, Wat lijkt mij dat een leuk receptje, en zo makkelijk om te maken, ga ik zeker doen, hartelijk bedankt, groetjes en liefs, Milla

orphan avatar
orphan 11-07-2004

Hoi hoi,<p> Ik heb je recept uitgeprint!<br> Leuk om eens uit te proberen,omdat je zelf variaties kunt maken,waarmee je het deeg belegt.<p>groetjes van Manon.<br><a href="http://www.smulweb.nl/webgroep/KeukenCluppie" target="_top"><font color=blue> Smulwebgroep 'Het KeukenCluppie'</font></a>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten