Andijvie ovenschotel met gehakt en roquefort
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-07-2004
Een heerlijke andijvieschotel om je vingers bij af te likken, en die je lekker van te voren kan maken. We komen van ons werk, oven aan zetten, wijntje open maken en we kunnen zo eten. Deze ovenschotel is vrij makkelijk te maken
Ingrediënten 4 personen
- 1 kg aardappelen
- 1 dl culinaire room
- 2 dl slagroom
- Zout, peper en nootmuskaat
- 75 gr mager ontbijtspek
- 400 gr mager gehakt
- ? blikje gezeefde tomaten
- 100 gr verkruimelde roquefort
- ca 400 gr andijvie
- 60 gr geraspte kaas
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Kook 1 kg aardappelen in kokend water met zout gaar in circa 25 minuten. Laat de aardappelen uitlekken en stamp ze fijn. Roer 1dl koksroom en 1 dl slagroom door de aardappelen. Breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak 75 gr mager ontbijtspek in reepjes in circa 8 minuten krokant in een droge koekenpan. Voeg 500 gr mager gehakt toe en bak dit rul.Voeg de gezeefde tomaten en 100 gr verkruimelde roquefort toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht verdampt is. Breng ze op smaak met zout en peper. Roerbak de andijvie 5 a 8 minuten in boter tot deze geslonken is. Voeg 1 dl slagroom toe en verwarm het gerecht nog 2 a 3 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper. Schep het gehakt in een ingevette ovenschaal, schep de andijvie op het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Strooi er 60 gr geraspte kaas over en bak het gerecht in ca 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 C.
Laatste reacties
ben erg benieuwd hoe deze verschillende smaken bij elkaar proeven, dus heb `m meegenomen, bedankt alvast!
favoriet bij mijn dochter die absoluut niet van andijvie houdt!
erg lekker en (handig) voor te bereiden, bedankt! Groet, Gerry
was eigenlijk op een zoek naar een ander recept van je maar deze lijkt mij ook heerlijk.sandra
Een aanrader, inderdaad. Zo wordt andijvie (een stiefkind in veel kookboeken) niet gauw gebruikt: versierd en versierend. Mooi hoor! Bedankt, Harry Verkoulen.
Ik ben gek op ovenschotels, deze gaat dan ook favoriet!
Lijkt me lekker;ga ik zeker eens uitproberen. Groetjes, Coccy