Tilapia-pate met gerookte forel

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2004

Een voorgerecht voor een speciale dag, of gewoon omdat het lekker is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr tilapiafilet, 125 gr. gerookte forelfilet, 1 ei, 1 eetl geraspte mierikswortel, 3 blaadjes munt, 125 ml. creme fraiche, zout en cayennepeper, een halve komkommer, 2 eetl. citroensap, wat boter om in te vetten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine,
4 warmtevaste vormpjes van anderhalve dl.

Voorbereiding

Vet de vormpjes in. Snij de tilapiafilet in stukken en de forelfilet in reepjes. Pureer de tilapiafilet met de mierikswortel, ei helft van de forelfilet en de helft van de muntblaadjes in de keukenmachine zeer fijn. Roer de rest van de forelfilet en de creme fraiche doorheen en breng het op smaak met zout en cayennepeper. Schep de vispuree in de vormpjes en strijk dit glad.

Bereidingswijze

Breng in een hapjes pan een halve liter water aan de kook en zet de vormpjes in de pan. Dek de pan af en laat de pate in ca. 20 min. gaar worden. Haal de vormpjes uit het water en laat de pate in de vormpjes afkoelen. Schil intussen de komkommer en schaaf het in de lengte in dunne repen. Besprenkel ze met citroensap en de rest van de munt. Zet de vormpjes op 4 borden en draai ze om en laat de pate eruit glijden. Garneer ze met de komkommerslierten.

Serveertip

Eventueel met stokbrood maar geen must.

Laatste reacties

dancingdutch avatar
dancingdutch 26-12-2011

Het was gewoon HEERLIJK!!!!

dengroenen avatar
dengroenen 10-07-2004

Als u dit zelf al klaar gemaakt heb, wel proficiat dit is nu echt eens een prachtig recept waar grote chefs jaloers zouden op zijn.( sorry heb het wel meegenomen)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten