Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Aalbessentaart van Helene

Aalbessentaart van Helene

Door: pwiggers

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2004

Ingrediënten 12 personen


Deeg:
50 gr zachte boter - 150 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 3 eidooiers - 250 gr bloem - 1/2 zakje bakpoeder - beetje melk
Vulling:
3 eiwitten - 200 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 300 gr aalbessen


Verder heb je nodig


Grote bakplaat bekleed met bakpapier


Deze aalbessen-taart kregen we in de zomervakantie in Oostenrijk vaak bij de middag-koffie bij goede kennissen waar we dan een kamer huurden. De taart het ik zelf al vaak gebakken. Je kunt de taart ook met pruimen of appels maken, maar laat bij dan het eiwitschuim weg en bestrooi de taart voor het bakken met kaneel en suiker.
Het grappige is dat ik mijn eigen aalbessentaart van Helene nu ook terugzie op het internet bij andere pagina`s (gekopieerd?) Dit is echt het recept dat ik van Helene heb gekregen!Ik bak dezelfde taart ook wel met appel en pruimen. Elk ander fruit is ook mogelijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 170 graden. Roerdeeg maken van de ingrediënten genoemd onder deeg. Bakplaat met bakpapier bekleden en deeg erover uitstrijken. In 20-25 minuten lichtbruin bakken. Koek uit de oven halen. Ondertussen vulling bereiden.

Bereidingswijze

Eiwitten stijfkloppen. Suiker en vanillesuiker door de eiwitten kloppen. Daarna de bessen erdoor roeren. Vulling over koek uitstrijken en de koek weer in de oven zetten. Met iets meer bovenwarmte bakken tot het eiwit een lichtbruine kleur heeft (plm. 10-15 min)

Bron

Van Helene uit Oostenrijk!



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top