1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. Kwartel eitjes met gerookte zalm

Kwartel eitjes met gerookte zalm

Door: tehoho

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-07-2004

Ingrediënten 4 personen


16 kwartel eitjes,(of 8 gewone)500 gr. gerookte zalm, 2 courgettes, 1 zakje gemengde sla, takje dille, zout, peper, azijn, 4 eetl. (halfvolle) mayonaise, 4 thl. mosterd,4 tomaten of 12 kerstomaatjes,1 citroen en verse dille.


Verder heb je nodig



Kwartel eitjes met gerookte zalm
Kwartel eitjes met gerookte zalm

Verukkelijk voorgerechtje voor een speciale dag. Ik heb er een groot succes mee gehad met kerst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de kwartel eitjes 4 min. in water met een scheutje azijn. Laten "schrikken"in koud water en pellen.Courgettes in 16 plakjes snijden van 1 cm. dik. Iets uithollen en ong. 1 min koken in water.Laten uitlekken op keukenrol, en bestrooien met zout en peper.Maak een sausje van de mayonaise en de mosterd.Voeg er 2 eetl dille aan toe.

Bereidingswijze

Leg per bord een bergje sla. Leg daarop 4 plakjes courgette. Rol om ieder eitje (of halve kippe ei) een plakje gerookte zalm en zet het op het plakje courgette. Schep hierop een wat mayonaise/mosterd saus en garneer het met een takje dille. Midden op de sla een roosje van tomaat of kerstomaatje en een plakje citroen leggen.

Serveertip

Geef er warme toast en boter bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tehoho
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top