Filetrollade met honing- cranberrysaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
bereidingswijze: stoombraden
Ingrediënten 6 personen
750 g varkensfiletrollade (ca. ?10 cm), 2 el honing, 2 el cranberry compote, 2 el olie, 1 el citroensap, cayennepeper, 10 takjes tijm, 1 dl room, ? dl cranberrysap, peper, zoutVoor stoombraden: 1 bouquet garni: prei, wortel, selderij, ui, handje cranberry's, water en cranberrysap, water (+ eventueel 1 flesje bokbier)
Benodigdheden
ovenschaal (minimaal 2L), kom, spatel, pannetje, scherp mes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingredienten voor het stoombad in de schaal met 1? liter heet water (of 1,25 liter water + een flesje bokbier).
Maak een mengsel van de honing, cranberrycompote, olie, cayennepeper en citroensap, besmeer de filetrollade hiermee en steek de takjes tijm rondom in de rollade.
Bereidingswijze
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de rollade op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170˚C en braad het vlees in 80 minuten gaar.
Laat het vlees na het braden tenminste 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Zeef het vocht en laat het op hoog vuur tot de helft inkoken. Bind de saus met de room en breng op smaak met cranberrysap, zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en schep de saus erover.