Izgara kofte.
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-07-2004
Turkije; Bereiding : 30 min.; voor 4 pers. 279 KCal.
Ingrediënten 4 personen
300 gr gehakt (runder-); 1 ei; 1 ui; paneermeel; peper & zout; peperkorrel (rood); 3 tl komijn (gemalen); 1 teentje knoflook; 1 el peterselie.Voorbereiding
Doe het gehakt in een kom of schaal en doe er alle ingredienten in. De grof gemalen rode peper, het komijnpoeder en de peterselie. Kneed alles goed door elkaar. Proef een klein stukje: je moet voldoende zout en komijn proeven en een beetje pittig van de peper. Maak nu kleine OVALE en PLATTE balletjes: neem een stukje zo groot als een ei, (dus geen ronde knikkers maken)
Bereidingswijze
Je kunt ze nu bakken in de boter of grillen (dat laatste is het lekkerste).
Serveertip
Ze worden gegeten in combinatie met turkse pilav (rijst) en salade, maar in een stuk turks brood met sla is ook erg lekker.
Je kunt ze circa 3 dagen in de koelkast bewaren: even opwarmen in de magnetron of oven.
Opmerking: Je kunt in de turkse winkel ook kant en klare "koftekruiden" kopen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties