Gebraden foie gras met sjalottenconfit
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-07-2004
De karakteristieke smaak wordt door het braden nog verhoogd, een delicatesse !
Voorbereiding
-snij de ganzelever in 8 gelijke plakken van 30 g per stuk en zet ze in de koelkast
-pel de sjalotjes en snij ze in ringen
Bereidingswijze
-fruit de sjalot kort in de boter
-voeg tijm toe en blus af met de rode wijn en de port
-laat op laag vuur inkoken tot bijna alle vocht is verdampt
-voeg de gevogeltefond erbij en laat zacht koken tot de sjalot gaar is en de fond tot de helft is ingekookt
-op smaak brengen met peper en zout
-bestrooi de plakken lever met zout en peper
-braden in de hete pan zonder vet aan beide zijden tot ze lichtgekleurd zijn
Serveertip
-verdeel de sjalotconfit en de witloofblaadjes over de borden en leg de plakjes ganzelever ernaast
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties