Gebraden foie gras met sjalottenconfit

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2004

De karakteristieke smaak wordt door het braden nog verhoogd, een delicatesse !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-240 g foie gras
DE CONFIT:
-180 g sjalotjes
-5 g boter
-1 takje tijm
-1/4 liter stevige rode wijn
-0,6 dl rode port
-1/8 liter donkere gevogeltefond
-zout en peper uit de molen
-2 struikjes witloof
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-snij de ganzelever in 8 gelijke plakken van 30 g per stuk en zet ze in de koelkast
-pel de sjalotjes en snij ze in ringen

Bereidingswijze

-fruit de sjalot kort in de boter
-voeg tijm toe en blus af met de rode wijn en de port
-laat op laag vuur inkoken tot bijna alle vocht is verdampt
-voeg de gevogeltefond erbij en laat zacht koken tot de sjalot gaar is en de fond tot de helft is ingekookt
-op smaak brengen met peper en zout
-bestrooi de plakken lever met zout en peper
-braden in de hete pan zonder vet aan beide zijden tot ze lichtgekleurd zijn

Serveertip

-verdeel de sjalotconfit en de witloofblaadjes over de borden en leg de plakjes ganzelever ernaast

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten