1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Garnalen
  5. Miesalade met garnalen en komkommer

Miesalade met garnalen en komkommer

  • Aziatisch, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-07-2004

Ingrediënten 2 personen


125 gr. dunne, Chinese eiermie1 theel. sesamolie2 lente-uitjes50 gr. tauge
1/2 rode paprika1/4 komkommer2 eetl. pindakaas1 eetl. Chinese chilisaus1
eetl. sojasauscayennepeper100 gr. gepelde garnalen2 eetlepels gesnipperde
koriander



Maaltijdsalade voor twee, of salade bij een buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.Giet de mie af in een zeef, spoel
het onder koud stromend water af en laat het goed uitlekken.Knip de mie in stukjes, doe
die in een schaal en roer de sesamolie erdoor.Maak de lente-uitjes en tauge schoon.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.Doe de tauge in een vergiet en schenk er 1
liter kokend water over; laat de tauge goed uitlekken.Maak de paprika schoon en snijd
het in smalle reepjes.Was de komkommer, halveer hem overlangs en schraap met een lepel de
zaadjes eruit.Snijd de helften in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Schep de lente-ui, tauge, paprika en komkommer door de mie.Verwarm de pindakaas met 1
deciliter water, al roerende, in een steelpan.Roer de chilisaus en de sojasaus erdoor
en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.Breng de saus op smaak met cayennepeper.
Schenk de warme pindasaus over de miesalade en schep het geheel door elkaar.Laat de
smaken, afgedekt, circa 1 uur intrekken.

Serveertip

Schep de garnalen door de salade, verdeel de salade over twee borden en strooi de koriander
erover.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top