1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Nameko-Misosoep

Nameko-Misosoep

  • Japans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2004

Ingrediënten 4 personen


-100 g nameko-paddestoelen (Pioppini)
-8 dl Japanse bouillon of Dashi
-100 g stevige tahoe (in kleine blokjes)
-60 g rode miso (in natuurwinkel te verkrijgen)
-enkele steeltjes Mitsuba (Japanse wilde peterselie)in staafjes gesneden



Japanse soep die volledig vegetarisch is !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de paddestoelen schoon maken

Bereidingswijze

-breng de bouillon of dashi aan de kook
-voeg paddestoelen en tahoe erbij en verwarm de soep enkele minuutjes
-laat intussen de miso in een kommetje oplossen in een beetje hete bouillon
-voeg dit mengsel toe aan de soep

Serveertip

-serveer de soep gegarneerd met de mitsuba



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top