1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Nameko-Misosoep

Nameko-Misosoep

Door: marcdepester

  • Japans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2004

Ingrediënten 4 personen


-100 g nameko-paddestoelen (Pioppini)
-8 dl Japanse bouillon of Dashi
-100 g stevige tahoe (in kleine blokjes)
-60 g rode miso (in natuurwinkel te verkrijgen)
-enkele steeltjes Mitsuba (Japanse wilde peterselie)in staafjes gesneden



Japanse soep die volledig vegetarisch is !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de paddestoelen schoon maken

Bereidingswijze

-breng de bouillon of dashi aan de kook
-voeg paddestoelen en tahoe erbij en verwarm de soep enkele minuutjes
-laat intussen de miso in een kommetje oplossen in een beetje hete bouillon
-voeg dit mengsel toe aan de soep

Serveertip

-serveer de soep gegarneerd met de mitsuba



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top