witlofstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

zomerse stampot,lekker fris

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 flinke aardappelen
4 stronken witlof
2 appels
snufje kaneel
scheutje azijn
thl. tuinkruiden boulionpoeder
melk/water
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Flinke pan
mes
stamper

Voorbereiding

aardappelenen appels schillen en witlof schoonmaken.

Bereidingswijze

Aardappelen koken.
Witlof in fijne reepjes snijden.
appels in blokjes snijden.

Als de aardappelen gaar zijn stamp je ze fijn, Met melk of water maak je er een puree van. Door de puree doe je de boulionpoeder,nootmuskaat, kaneel en azijn. (de laatste twwe geheel naar eigen smaak toe te voegen).
De witlof en appels gaan er ook door, eigenlijk net als bij andijvie stampot.
Eetsmakelijk

Serveertip

Om het af te maken kun je er ook nog gehakt door doen, of een gehaktbal/worstje bij braden

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tinekehorlepiep avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten