witlofstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
zomerse stampot,lekker fris
Ingrediënten 2 personen
6 flinke aardappelen4 stronken witlof
2 appels
snufje kaneel
scheutje azijn
thl. tuinkruiden boulionpoeder
melk/water
nootmuskaat
Benodigdheden
Flinke pan
mes
stamper
Voorbereiding
aardappelenen appels schillen en witlof schoonmaken.
Bereidingswijze
Aardappelen koken.
Witlof in fijne reepjes snijden.
appels in blokjes snijden.
Als de aardappelen gaar zijn stamp je ze fijn, Met melk of water maak je er een puree van. Door de puree doe je de boulionpoeder,nootmuskaat, kaneel en azijn. (de laatste twwe geheel naar eigen smaak toe te voegen).
De witlof en appels gaan er ook door, eigenlijk net als bij andijvie stampot.
Eetsmakelijk
Serveertip
Om het af te maken kun je er ook nog gehakt door doen, of een gehaktbal/worstje bij braden