Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. witlofstamppot

witlofstamppot

Door: tinekehorlepiep

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-07-2004

Ingrediënten 2 personen


6 flinke aardappelen
4 stronken witlof
2 appels
snufje kaneel
scheutje azijn
thl. tuinkruiden boulionpoeder
melk/water
nootmuskaat


Verder heb je nodig


Flinke pan
mes
stamper


Zomerse stampot,lekker fris

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelenen appels schillen en witlof schoonmaken.

Bereidingswijze

Aardappelen koken.
Witlof in fijne reepjes snijden.
appels in blokjes snijden.

Als de aardappelen gaar zijn stamp je ze fijn, Met melk of water maak je er een puree van. Door de puree doe je de boulionpoeder,nootmuskaat, kaneel en azijn. (de laatste twwe geheel naar eigen smaak toe te voegen).
De witlof en appels gaan er ook door, eigenlijk net als bij andijvie stampot.
Eetsmakelijk

Serveertip

Om het af te maken kun je er ook nog gehakt door doen, of een gehaktbal/worstje bij braden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinekehorlepiep
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top