BRINJAL DIPSAUS

  • Afrikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2004

BRINJAL DIPSAUS (DIPSAUS VAN AUBERGINE)

In zuid-Afrika noemt met de aubergine bij haar Indiase naam: brinjal. Dit recept doet sterk denken aan de dipsauzen van aubergine uit het Midden-Oosten, de baba ganoush en de mutabbal.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g aubergines


2 eetlepels citroensap


2 eetlepels yoghurt


1 theelepel oregano


1 teentje knoflook, uitgeperst


zout


peper


olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze



Verwarm de oven voor op 200 ?C.


Prik de aubergines enkele malen met een vork, leg ze op een bakplaat en bak ze 30 minuten tot ze zacht aanvoelen.
Laat de aubergines iets afkoelen, en snijd ze in de lengte doormidden.
Schep het vruchtvlees met behulp van een eetlepel uit de schillen en prak dit tot moes in een kom.


Giet het citroensap over de aubergines en doe de yoghurt, oregano, knoflook en wat zout en peper erbij.
Meng alles met een keukenmachine en voeg wat olie toe tot er een smeuige massa ontstaat.

Serveertip

Lekker bij koud vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten