Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas
- Internationaal, Buffet
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-07-2004
Ingrediënten 8 personen
1 pak deeg voor hartige taart (diepvries)? 300 g zachte geitenkaas verkruimeld of kleingesneden
? 250 ml slagroom
? 2 eieren
? versgemalen zwarte peper
? 2 stevige courgettes
? 2 eetlepels olijfolie
? 1 zakje verse tijm (15 g)
? 16 zwarte olijven zonder pit
Benodigdheden
rechthoekige bakplaat (ca. 30 x 35 cm) of bakblikBereidingswijze
Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ?C. In kom helft van geitenkaas met slagroom losroeren. Eieren, zout en peper erdoor kloppen. Courgettes wassen, uiteinden eraf snijden en met kaasschaaf lange plakken van courgette snijden. Brede plakken in lengte halveren. In schaal courgettelinten voorzichtig omscheppen met olie. Op ingevette bakplaat van deegplakjes deegbodem vormen met opstaand randje; naden goed aandrukken. Slagroommengsel over deegbodem uitstrijken en courgettelinten losjes erop leggen. Rest van geitenkaas erover strooien. Tijmblaadjes van takjes rissen en met olijven over deegbodem verdelen. Grof peper erboven malen en bestrooien met zout. Plaattaart in 25-30 min. in oven goudbruin en gaar bakken. Taart uit oven nemen en warm of op kamertemperatuur serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties