1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Chocolade
  5. Chocolade letter
  6. Panna cotta

Panna cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-07-2004

Ingrediënten 4 personen


500 ml slagroom
500 ml melk

80 gram suiker

de schil van 1 citroen

4 blaadjes gelatine (circa 12 gram)

1 vanillestokje



Panna cotta
Panna cotta

'Panna cotta' betekent letterlijke 'gekookte room'. het is een delicaat en gemakkelijk te maken italiaans dessert dat het beste tot zijn recht komt als je het met een warm sausje van vers fruit of chocolade serveert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze









Was de citroen, droog hem af en verwijder alleen het gele gedeelte van de schil.
doe de room, de melk, de suiker, het vanillestokje, de citroenschil en de gelatine in een pannetje.
verwarm de ingredienten al roerende met een houten spatel op een laag vuur zodat de gelatine en suiker goed smelten.
als de room kookt, laat je het pannetje nog 1 minuut op het vuur staan.
schenk de room dan in de vormpjes of glazen schaaltjes en laat afkoelen.
als de room is afgekoeld, dek je de vormpjes/schaaltjes af met keukenfolie
en laat je de panna cotta tenminste 8 uur in de ijskast rusten.
draai de vormpjes om boven een bord of serveer de panna cotta direct in de glazen schaaltjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Schenk een warm sausje van vers fruit (bijvoorbeeld met een warme aardbeiensaus) of met warm chocoladesausje over de panna cotta en serveer het dessert direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top