1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Appelmuffins met noten

Appelmuffins met noten

  • Engels, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2004

Ingrediënten


150 ml appelsap of melk, 125 ml plantaardige olie, 1 dessertlepel vanillepoeder, 1 ei, 300 g bloem,50 g suiker, 75 g bruine basterdsuiker, 1 el bakpoeder, 1 dessertlepel zout, 50 g gehakte noten, 1 geraspte appel, kaneel-suikermengsel (zie serveertips hieronder).


Verder heb je nodig


Muffinbakblik


Een hele lekkere muffin die iedereen goed zal smaken maar die eigenlijk speciaal voor kinderen is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen tot 200 graden Celcius. Muffinblik invetten of bekleden met papieren vormpjes.

Bereidingswijze

1. Vermeng appelsap (of melk), olie, vanillepoeder, en ei. Voeg bloem, suiker, bruine basterdsuiker, bakpoeder en zout toe. Roer tot alles vochtig is. Het beslag blijft klonterig. Roer ook de noten en appel erdoor. 2. Schep het beslag in het bakblik. Vul de vormpjes voor driekwart. Besprenkel met het kaneel-suikermengsel. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de muffins goudbruin zijn.

Serveertip

Kaneel-suikermengsel: 75 g suiker, 1 1/2 dessertlepel kaneel, 1 el gesmolten margarine. Vermeng suiker, kaneel en margarine in een kom. Strooi over het beslag. Ga verder te werk zoals in het recept staat. TIP: Je kunt je muffins langer warm houden als een broodmandje eerst bekleedt met een laagje aluminiumfolie, waarop dan een theedoek of servet komt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top