1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Bessenjenever
  5. Kruimelappeltaart

Kruimelappeltaart

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2004

Ingrediënten


Voor de bodem: 400 gr. bloem/ 250 gr.boter/ 210gr suiker/ zout/ 2/3 losgeklopt ei.
Pakje banketbakkersroom of zelfgemaakt.
6 appels. Half zakje rozijnen. Bessenjenever. Suiker en kaneel. Voor het kruimeldeeg wat later over de vulling komt: 100 gr. boter/ 100 gr. suiker/ 200 gr bloem/ 1/3 losgeklopt ei


Verder heb je nodig


Kom en een ovenplaat. De taart wordt dus zo groot als je oven groot is.


Dit is een hele ovenplaat vol met lekkere appeltaart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rozijnen laten wellen in de bessenjenever. De appels schillen en in blokjes snijden. Vermengen met suiker en kaneel.Voor het kruimeldeeg, de boter suiker bloem en het ei mengen.

Bereidingswijze

Van de bloem, suiker, boter, zout en het losgeklopte ei een deegbal kneden voor de bodem en dit op de ovenplaat verdelen. Hier boven op de banketbakkersroom en en dan de vulling van appels en rozijnen.Tot slot het kruimeldeeg er over verdelen en 1 uur bakken op 175 gr. in het midden van de oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met slagroom of custardvla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top