Tapas

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2004
  • Tapas

    Tapas

    Tapas

Tapas, de kleine hapjes van Spaanse oorsprong, zijn erg geliefd bij een drankje. Meerdere Tapas bij elkaar kunnen zelfs een complete maaltijd vormen. Vis en schaal- en schelpdieren lenen zich bij uitstek voor deze hapjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • Gemarineerde garnalen:


  • Marineer enkele grote ( gare) garnalen een paar uur in een mengsel van 3 delen olijfolie, 1 deel citroensap, knoflook, peterselie, zout en peper.
    Steek voor het serveren een olijf en een cocktailprikker in iedere garnaal.

  • Gerookte vismayonaise op toast:

    Maak 250 gram gestoomde makreel heel fijn en vermeng deze goed met 1 tot 1,5 dl mayonaise en wat zwarte peper.
    Smeer het mengsel op toast, stokbrood of pan tostado.

  • Gevulde mosselen:

    Haal van versgekookte mosselen 1 schelp af.
    Leg de mosselen plat naast elkaar in een ovenschaal (op een laag grof zout blijven ze perfect staan).
    Doe op iedere mossel wat kruiden boter en zet ze 10 minuten in een hete oven

  • Maar het kan natuurlijk nog makkelijker: stukjes gebakken kibbeling of gepaneerde inktvisringen met een lekker sausje doen het ook heel goed als tapas.
Boodschappen bestellen

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 15-05-2011

Dank je wel voor de receptjes.Groetjes,Lut.

bonuskaart avatar
bonuskaart 31-07-2004

Lijkt me heerlijk. Neem ze mee hoor naar de borreltafel! Jeanette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten