1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas
  5. Tapas

Tapas

Door: kramer1274

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2004

Ingrediënten 4 personen


  • Gemarineerde garnalen:


  • Marineer enkele grote ( gare) garnalen een paar uur in een mengsel van 3 delen olijfolie, 1 deel citroensap, knoflook, peterselie, zout en peper.
    Steek voor het serveren een olijf en een cocktailprikker in iedere garnaal.

  • Gerookte vismayonaise op toast:

    Maak 250 gram gestoomde makreel heel fijn en vermeng deze goed met 1 tot 1,5 dl mayonaise en wat zwarte peper.
    Smeer het mengsel op toast, stokbrood of pan tostado.

  • Gevulde mosselen:

    Haal van versgekookte mosselen 1 schelp af.
    Leg de mosselen plat naast elkaar in een ovenschaal (op een laag grof zout blijven ze perfect staan).
    Doe op iedere mossel wat kruiden boter en zet ze 10 minuten in een hete oven

  • Maar het kan natuurlijk nog makkelijker: stukjes gebakken kibbeling of gepaneerde inktvisringen met een lekker sausje doen het ook heel goed als tapas.


Tapas
Tapas

Tapas, de kleine hapjes van Spaanse oorsprong, zijn erg geliefd bij een drankje. Meerdere Tapas bij elkaar kunnen zelfs een complete maaltijd vormen. Vis en schaal- en schelpdieren lenen zich bij uitstek voor deze hapjes.

Ontdek meer:

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top