Spinazie ovenschotel met zalm, puree en romige chevre
- Frans, Ovenschotel
- 30-60 min.
Zon'heerlijke makkelijk ovenschotel met verse spinazie, aardappelpuree, zalm en zachte geitenkaas.
Ingrediënten 4 personen
200 gram zalm snippers 600 gram verse spinazie ca. 600 gr, aardappelen geschild100 gram chevre in stukjes gesneden 1 pakje room culinair 2 gekookte eieren 50 gram geraspte kaas 1 teentje knoflookzout, peper, nootmuskaat 1 el grove mosterd 2 el olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 564,51 kcal |
Koolhydraten | 32,93 g |
Eiwitten | 34,75 g |
Vetten | 31,17 g |
Voorbereiding
Verwarm de grill voor
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met wat zout en maak een aardappelpuree. Roer room, mosterd,zout en peper door elkaar. Doe olie in een wok en verhit dit. Spinazie hier in roerbakken tot deze slinkt. Uit de wok en uit laten lekken in het vergiet en vocht uit de spinazie drukken. Kook de eieren hard, Beboter een ovenschaal en pers 1 teentje knoflook hier boven uit en wrijf de schaal hier mee in. Meng spinazie met de chevre en bedek de bodem met de spinazie. Doe hier overheen de zalmsnippers en bovenop de aardappelpuree, met wat plakjes ei. Giet nu de roomsaus er over en de geraspte kaas. Zet nu de schaal in de oven voor 5 minuten onder de grill.