Rode wijn fondue

  • Internationaal,
  • 0-10 min.

Dit recept is ook geschikt om met kinderen te doen. De wijn heeft namelijk geen overheersende smaak en de alcohol verdampt door de opwarming.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fles rode wijn,
1 pot vleesfond,
2 laurierblaadjes,
1 takje verse tijm,

1 kilo vlees, zoals biefstuk, varkenshaas, kip/kalkoenfilet, tartaarballetjes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 437,67 kcal
Koolhydraten 8,01 g
Eiwitten 57,30 g
Vetten 4,84 g
Benodigdheden
fonduepan

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een grote pan en breng het aan de kook en laat het een half uur doorwarmen (niet koken!) Na een half uur de kruiden er uit halen en overgieten in een fonduepan

Serveertip

Serveren met salade, stokbrood en wat sausjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sanniecee avatar
sanniecee

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten