Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saus
  6. Spaghetti met een saus van tonijn, kappertjes en kruiden

Spaghetti met een saus van tonijn, kappertjes en kruiden

Door: marianneoud

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-07-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gram spaghetti
2 blikjes gepelde tomaten (netto 400 gram)
4 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 klein blikje tomatenpuree (60 gram)
3 theelepels ansjovispasta
4 volle eetlepels verse basilicum (of 2 theelepels gedroogde)
1 eetlepel klein gesneden verse rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde)
ca. 35 groene olijven met piment
4 el kappertjes
2 blikje tonijn (185 gram)
2 eetlepel Balsamico azijn (eventueel gewone azijn)
zout en peper
2 volle eetlepels fijn gesneden peterselie (vers of diepvries) .



De lekkerste pasta?s maak je toch met versekruiden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng - in een grote pan - ruim water met een eetlepel zout aan de spaghetti aan de kook. Leg een deksel op de pan als het water kookt en zet de hittebron laag tot aan (zie verpakking). Intussen: Giet de inhoud van het blik gepelde tomaten in een diep bord en snijd de tomaten in stukken. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Verhit de olijfolie (in een gewone pan of een koekenpan) en fruit de knoflook er even in aan. Voeg de tomatenpuree en de ansjovispuree toe en bak al roerend kort verder (om de tomaten puree te 'ontzuren'). Voeg de gesneden tomaten met het sap, de basilicum en de rozemarijn toe. Roer om en voeg - alleen als de saus te dik is - een beetje water toe. Laat de saus op een laag pitje warm worden. Doe de spaghetti in het water, zet de hittebron hoog en roer af en toe tot het water weer kookt (anders plakt de spaghetti aan elkaar). Zet het hittebron lager en kook de pasta (zonder deksel) beetgaar in de op de verpakking vermelde kooktijd. Intussen: Halveer de olijven . Draai het blik tonijn open en giet het vocht er uit (houd de deksel van het blik er losjes op). Snijd de tonijn in stukjes. Doe de olijven, kappertjes, tonijn en een de eetlepels Balsamico azijn bij de tomatensaus en warm alles nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper, let op met zout - er zit erg veel zout in de ansjovispasta. Houd de saus warm tot de spaghetti klaar is. Giet de spaghetti als deze beetgaar is - in een zeef en laat de pasta uitlekken. Meng de spaghetti met de saus en strooi de peterselie er over.




Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top