1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Parijse aardappeltjes

Parijse aardappeltjes

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2004

Ingrediënten


1kg geschrapte krielaardappelen
zout
60 g roomboter
4 e peterselie, fijn
peper uit de molen


Parijse aardappeltjes
Parijse aardappeltjes

Lekker met vis en waar deze recept vandaan komt weet ik niet meer. Dit is mijn eigen smaak ervaringswereld geworden. Dan komt verschillende smaken tot één gerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was aardappelen goed.
2. Laat ze in weinig water voor 6 min. doorkoken.
3. Giet ze af en laat ze goed uitdampen.
4. Maak boter warm, bak daarin de aardappeltjes onder af en toe omschudden verder totdat ze gaar en mooi van kleur zijn.
5. Strooi vlak voor serveren de peterselie en wat zout en peper over de aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top