1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tartatin van Pomodori.

Tartatin van Pomodori.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-06-2004

Ingrediënten 4 personen


12 pruimtomaten.

200 gram kristalsuiker.

2 gesnipperde sjalotjes.

1/2 eetlepel gehakte verse oregano.

grof zeezout.

4 plakjes bladedeeg uit de diepvries.

12 plakjes Spinata Romana.(Italiaanse salami)

1/4 krop gewassen sla(alleen het gele hart)

1/4 krop gewassen Frise sla.

1/4 bosje bieslook.

1/4 bosje bladpeterselie.

1 bakje Shiso purper.

50 gram gepelde walnoten.

1 eetlepel citroensap.

3 eetlepels olijfolie.


Verder heb je nodig


Stekers van circa 10 cm.

Metalen ringen zijn in verschillende maten

te verkrijgen bij de betere kookwinkels.




Onderste boven gebakken tomatentaartjes.(recept uit Boretti-kookboek)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg 3 lagen aluminiumfolie over de steker

en vouw de randen buitenom naar binnen,

zo dat er niet te veel folie aan de binnenkant zit.

Bekleed de zijkant van de steker (over de folie)

met een reep bakpapier en zet de steker op de bakplaat.
Haal het kroontje uit de tomaten en snijd een

kruisje in het kontje van de tomaat.

Dompel de tomaten 10 seconden in ruim kokend water

en leg ze daarna meteen in ijswater (laten schrikken).

Het vel is nu gemakkelijk van de tomaat te halen.

Snijd de tomaten in 4 delen,

verwijder het zaad en dep het vruchtvlees enigszins droog.

Verwarm de oven voor op 180C, intensief bakken.

Doe de suiker in een kleine pan,

voeg 1 dl water toe en kook het geheel

tot de suiker een karamel wordt.

Vet ondertussen de bodems van de stekers in

en bestrooi deze met de sjalot, de oregano,

het zeezout en de peper uit de molen.

Giet voorzichtig een bodempje suiker in de stekers

en verdeel hierop de stukken tomaat, ongeveer 3 lagen hoog.

Dek het geheel af met een op maat gesneden plakje bladerdeeg.
Bak de taartjes af in circa 25 minuten.

Bereidingswijze

Rangschik de sla en de salami op borden.

Roer een dressing van het citroensap en de olijfolie

en maak op smaak met zout en peper uit de molen.

Druppel de dressing over de salade,
garneer deze met bieslook, peterselie en walnoten
en serveer het taartje er warm bij(bladerdeeg onder, tomaat boven).

Serveertip

Heerlijk met een glaasje wijn naar keuze.

Je kunt deze tartatin ook in een grote vorm doen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top