Chocolade Sorbetijs

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2004

Dit recept heb ik gevonden in een boekje over chocolade. Ik heb het nog nooit gemaakt, maar bij het aanzien van de foto naast het recept krijg ik steeds spontaan zin om een ijsmachine te kopen! Ziet er werkelijk verrukkelijk uit!!! Check het zelf maar...

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 50 gram cacaopoeder

  • 90 gram suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 1/2 liter melk (bij voorkeur magere)

  • eventueel enkele druppels mokka-essence

  • 50 gram witte chocolade (op kamertemperatuur)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ijsmachine, mengkom, pollepel, kookpan

Voorbereiding


  1. Roer in een kom het cacaopoeder met de suiker, de vanillesuiker en een deel van de melk tot een papje

  2. Breng de rest van de melk aan de kook

  3. Schenk de melk al roerend bij het papje

  4. Schenk daarna alles terug in de pan, breng het al roerend aan de kook en laat het mengsel onder regelmatig roeren 5 minuten zachtjes koken

  5. Laat het mengsel afkoelen en in de koelkast goed koud worden

Bereidingswijze


  1. Roer eventueel de mokka-essence erdoor

  2. Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai het in ca. 20 minuten tot ijs

  3. Schep het in een bak en laat het in de diepvries iets opstijven

    HEB JE GEEN IJSMACHINE:

  4. Doe het mengsel in een afgesloten bak in de diepvries en laat het in ca. 3 uur bevriezen

  5. Roer het mengsel met een vork tussentijds enkele malen door

Serveertip

Schep bolletjes ijs in schaaltjes of op bordjes en schaaf er met de kaasschaaf of dunschiller witte chocolade boven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten