Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2004
  • Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

  • Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

  • Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

  • Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

Lees meer: de quiche top 10

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage taartvorm plm 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de taugé schoon en snij deze wat kleiner. Laat de nasi-groenten in heet water wellen. Klop de eieren los met wat peper en zout.Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olie in een Koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten. Van het vuur af de taugé en de se fijngesneden selderij erdoor roeren. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover. In het midden van de oven plm 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.

Serveertip

Lekker met Gado-Gado

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 23-01-2021

Bedankt wilhelinanita. Weer eens iets anders hè? Leuk om te horen dat je de taart zo lekker vond.

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 22-01-2021

Heel apart en bijzonder lekker

pwiggers avatar
pwiggers 28-12-2020

Goed idee om kippendij te gebruiken Mowi. Toen ik deze lekkere hartige taart in 2004 maakte waren kippendijtjes nog niet zo verkrijgbaar als nu. Mijn taart was met kipfilet ook niet droog en gezien de reactie van vele anderen ook niet, maar het ligt aan de grootte van je stukjes kipfilet en hoe lang je ze vooraf bakt. Ik ben nu benieuwd hoe de taart smaakte met jouw kippendij. Groetjes, Petra

mowi avatar
mowi 24-12-2020

Hij staat nu in de oven. Kippendijtjes i.p.v. filet. Hoop dat dat minder droog is... Ik laat het jullie weten.

pwiggers avatar
pwiggers 31-12-2019

Hallo Marjan, om te voorkomen dat de kip droog wordt kun je wat grotere stukken kipfilet nemen en snel en kort bakken. De kip gaart nog na. Je kunt ook de kip uit de pan nemen en daarna de uien, knoflook en champigons bakken. Dan de kipfilet weer toevoegen.

pwiggers avatar
pwiggers 31-12-2019

Uit mijn meldingen: marjanjonkers844 zegt op 28 december 2019 19:54:45; Hallo Petra, Vandaag de Indonesische hartige taart gemaakt. Wel met wat aanpassingen op onze smaak, maar was erg lekker. Ik vond alleen de kip wel erg droog. Heb je tips om dat te voorkomen? Groeten, Marjan

pwiggers avatar
pwiggers 17-11-2019

Hoi Purrie fijn dat jullie de hartige taart zo fantastisch lekker vonden. Zo'n zakje nasigroenten is 37 gram. Ik heb een link naar je meldingen gestuurd. Maar je moet het toch een beetje naar eigen smaak toevoegen. Groetjes en fijne zondag nog, Petra

Purrie avatar
Purrie 17-11-2019

De vraag hieronder is natuurlijk omdat ik hier in Spanje geen conimex kan krijgen... geen idee over die zakjes dus.

Purrie avatar
Purrie 17-11-2019

Vandaag hebben we 'm gegeten, het was fantastisch lekker! Alleen had ik wat twijfel over de hoeveelheid nasigroenten, kan je me vertellen hoeveel een zakje conimex nasigroenten weegt? Ik heb nu gegokt en denk dat het teveel was. Maar toch was de taart lekker, mmm, zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor het recept!

pwiggers avatar
pwiggers 20-03-2019

Dank je wel dido voor je hele leuke reactie. Altijd leuk om te horen dat iets in de smaak is gevallen. Groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten