6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren
Lage taartvorm plm 24 cm doorsnede
Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.
Lees meer: de quiche top 10
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de taugé schoon en snij deze wat kleiner. Laat de nasi-groenten in heet water wellen. Klop de eieren los met wat peper en zout.Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olie in een Koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten. Van het vuur af de taugé en de se fijngesneden selderij erdoor roeren. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover. In het midden van de oven plm 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.
Lekker met Gado-Gado
pwiggers 23-01-2021
Bedankt wilhelinanita. Weer eens iets anders hè? Leuk om te horen dat je de taart zo lekker vond.
wilhelminanita 22-01-2021
Heel apart en bijzonder lekker
pwiggers 28-12-2020
Goed idee om kippendij te gebruiken Mowi. Toen ik deze lekkere hartige taart in 2004 maakte waren kippendijtjes nog niet zo verkrijgbaar als nu. Mijn taart was met kipfilet ook niet droog en gezien de reactie van vele anderen ook niet, maar het ligt aan de grootte van je stukjes kipfilet en hoe lang je ze vooraf bakt. Ik ben nu benieuwd hoe de taart smaakte met jouw kippendij. Groetjes, Petra
mowi 24-12-2020
Hij staat nu in de oven. Kippendijtjes i.p.v. filet. Hoop dat dat minder droog is... Ik laat het jullie weten.
pwiggers 31-12-2019
Hallo Marjan, om te voorkomen dat de kip droog wordt kun je wat grotere stukken kipfilet nemen en snel en kort bakken. De kip gaart nog na. Je kunt ook de kip uit de pan nemen en daarna de uien, knoflook en champigons bakken. Dan de kipfilet weer toevoegen.