Svenska bullar

  • Internationaal, Brood
  • 20-30 min.

Dit recept leerde ik een regenachtige dag in Horviken(zuiden van Zweden)maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
Halve liter melek, 850 tot 1000 gr meel, 50 gram verse gist(of 2 zakjes instant gist), 1 theelepel zout, 300 gr. suiker, 150 gr. boter, kaneel, cardamon(verkrijgbaar bij de Toko; wordt in spekkoek gebruikt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegroller, beslagkom, voldoende ruimte op de aanrecht
Papieren cakevormpjes

Bereidingswijze

Melk opzetten en daarin de boter smelten. Intussen de gist oplossen in een klein beetje warm water. Als de boter gesmolten is, de pan van het vuur nemen en de botermelk laten afkoelen tot 40 graden. Daarna in de beslagkom doen met de helft van het meel en het zout. De gist erin en de andere helft van het meel. Goed doorroeren tot er een "dradige" massa ontstaat. Laagje meel over het beslag ter insolatie en wat plastic folie over de kom met een paar gaatjes erin. Laat het deeg 40 minuten rijzen.
Daarna de helft van het deeg uitrollen met de deegroller tot een grote plak, met boter, kaneel, cardamon en suiker besmeren en oprollen als een worst. In plakjes van3 cm snijden en als plakje in een papieren cakevormpje doen. Nogmaals 20 minuten laten rijzen, daarna bestrijken met een losgeklopt ei en in de oven op 200 graden in 15 minuten bruinbakken. Daarna bestrooien met parelsuiker of grove suiker.
Ik bak er zo'n 60 stuks van!

Serveertip

Kinderen vinden dit een heerlijk broodje!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jerusa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten