Forel en papillote

  • Engels,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2004

Vereist enige voorbereidingstijd. De maat van de forel laten afhangen van de breedte van de barbecu. In plaals van forel kan ook zalmforel worden gebruikt die is echter wat groter.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • Forellen
  • Tuinkruiden zoals, peterselie, koriander, basilicum, tijm, rozemarijn
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Per vis een vel wit papier.(aan visboer vragen)
  • Per vis 2 dubbele vellen kranten papier.
  • huishoudtouw
  • Voorbereiding

    1. Een deel van de tuinkruiden grof hakken
    2. Vissen spoelen en goed afdrogen.

    Bereidingswijze

    1. Kruid de vissen binnen en buiten met zout en peper
    2. Vul ze met de grofgehakte tuinkruiden en besprenkel met wat citroensap.
    3. Leg een vel wit papier op het werkblad en leg daar royaal tuinkruiden op. Leg de gevulde vis daarop. Vervolgens ook de bovenzijde van de vis bedekken met tunkrui den
    4. Rol de vis nu stevig in het witte papier. Sluit de zijkenten af,
    5. Rol de vis nu in het kranten papier, sla als tot halverwege de krant is opgerold de zijden links en recht over de vis en rol hem vervolgen geheel op.
    6. Bind het pakket met 5 touwtjes stevig dicht.
    7. Leg de pakketten in een passende oven slee met water. Laat het papier zich volzuigen. Draai het pakket van af en toe om en laat vervolgens uitlekken.
    8. Kan een dag tevoren worden klaargemeekt
    9. Leg het pakket op de hete barbecu draai van tijd tot tijd om. Als het papier begint te branden, neem het pakket dan van de barbecu. Laat wat afkoelen

    Serveertip

    Open het wat afgekoelde pakket en serveer de vis op de wijze zoals gewenst.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten