1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Lamsstoofpot

Lamsstoofpot

Door: mariellemarcel

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gram lamsbout ? 2 eetlepels garam massala ? 3 eetlepels olie ? 2 uien ? 2 teentjes knoflook ? 200 gram pompoen ? 100 gram rode linzen ? 1 eetlepel kerriepoeder ? 1 eetlepel tamarinde pasta ? 1 theelepel bruine suiker ? zout en vergemalen peper ? ruim 5 dl bouillon ? verse koriander ? citroensap.



Werkelijk verukkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe een eetlepel olie in de braadpan en bak hier op hoog vuur het vlees bruin. Schep het uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Fruit hierin de in ringen gesneden ui. Gesnipperde knoflook en stukjes pompoen tot de groenten licht van kleur zijn. Voeg de gewassen linzen toe met kerrie, tamarinde, suiker, zout, peper en bouillon. Leg het lamsvlees terug in de pan. Stoof het vlees met het deksel op de pan in 45 minuten gaar. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak Snijd het vlees in blokjes. Wrijf de garam massala in het vlees. Verwarm 1 eetlepel olie in een met gehakte koriander en citroensap.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top