Heerlijke Pat? gemaakt van kalkoen met noten en champignons
- Frans, Buffet
- > 120 min.
- Geplaatst op 27-06-2004
Voor mij is pate maken altijd weer een nieuwe uitdaging
Ingrediënten 10 personen
- 400 gr gemengde champignons
- 200 gr champignons
- 2 tot 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 50 gr boter
- 1/2 theelepel gedroogde tijm >li>1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- zout en versgemalen peper
- 300 gr kalkoenfilet
- 150 gr ontbijtspek in dikke plakken
- 250 gr varkensgehakt
- 100 gr geroosterde cashewnoten
- 2 eieren
- 30 gr bloem
Benodigdheden
Vorm van 1 literVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 90 graden
Bereidingswijze
Hak de schoongemaakte champignons grof. Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de boter in een pan. Laat de paddestoelen, de sjalot, de knoflook, de paprika, de tijm en de rozemarijn, bestrooid met wat zout en peper fruiten tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Laat afkoelen. Snijd de kalkoenfilet in blokken en het ontbijtspek in reepjes. Hak de kalkoenfilet met het ontbijtspek in de foodprocessor fijn. Meng de kalkoenfilet met het spek, het gehakt, de grof gehakte cashewnoten, de losgeklopte eieren en de bloem tot een goed samenhangend mengsel. Dat kan met de hand of in de foodprocessor. Gebruik, als het in de foodprocessor gebeurt, een plastic mes. Bekleed de patevorm langs de lange kant met aluminiumfolie. Vul met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek af met het overhangende folie. Zet de vorm circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de pate afkoelen en stort op een platte schaal. Dep het uitlopende vocht op met keukenpapier. Geef er geroosterd witbrood, mosterd, kerstomaatjes en augurkjes bij.
Bereidingstijd: circa 40 minuten, de oventijd niet meegerekend
Laatste reacties
Hoi Marian, Omdat ik graag pate maak, ga ik deze zeker proberen! Lijkt me echt heel lekker. Iets voor bij de buis tijdens de voetbal? Groetjes, Ank.