Heerlijke Pat? gemaakt van kalkoen met noten en champignons

  • Frans, Buffet
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-06-2004

Voor mij is pate maken altijd weer een nieuwe uitdaging

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vorm van 1 liter

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 90 graden

Bereidingswijze

Hak de schoongemaakte champignons grof. Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de boter in een pan. Laat de paddestoelen, de sjalot, de knoflook, de paprika, de tijm en de rozemarijn, bestrooid met wat zout en peper fruiten tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Laat afkoelen. Snijd de kalkoenfilet in blokken en het ontbijtspek in reepjes. Hak de kalkoenfilet met het ontbijtspek in de foodprocessor fijn. Meng de kalkoenfilet met het spek, het gehakt, de grof gehakte cashewnoten, de losgeklopte eieren en de bloem tot een goed samenhangend mengsel. Dat kan met de hand of in de foodprocessor. Gebruik, als het in de foodprocessor gebeurt, een plastic mes. Bekleed de patevorm langs de lange kant met aluminiumfolie. Vul met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek af met het overhangende folie. Zet de vorm circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de pate afkoelen en stort op een platte schaal. Dep het uitlopende vocht op met keukenpapier. Geef er geroosterd witbrood, mosterd, kerstomaatjes en augurkjes bij.
Bereidingstijd: circa 40 minuten, de oventijd niet meegerekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

quiltje avatar
quiltje 27-06-2004

Hoi Marian, Omdat ik graag pate maak, ga ik deze zeker proberen! Lijkt me echt heel lekker. Iets voor bij de buis tijdens de voetbal? Groetjes, Ank.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten