1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. gemengde sla met kaas

gemengde sla met kaas

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2004

Ingrediënten


40 gr volle rijst, 1 kleine tomaat, 1/4 paprika, 1/3 mais uit blik(40g), 1 snede(60gr) magere kaas, 1 eetlepel sinaasappelvinaigrette.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de sinaasappelvinaigrette.
2 eetlepels zonnebloemolie, 4 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels citroensap, enkele druppels worchestrersaus, 1 koffielepel geraspte citroenschil, gehakte peterselie, peper. meng al de ingredienten door elkaar en breng deze vinaigrettesaus op smaak met wat peper.

Bereidingswijze

Was de rijst en kook hem gaar op een zacht vuur (+- 1 uur). Laat hem vervolgens uitlekken en afkoelen; Snij intussen de tomaat en de paprika in kleine blokjes, blancheer de paprika en laat eveneens afkoelen;verdeel de kaas in blokjes en meng ze onder de mais. Voeg de tomaat, de paprika en de sinaasappelvinaigrette toe. schik de rijst in het midden op een bord en daarrond de gemengde sla.

Serveertip

Je kan daarbij eventueel kipfilet of zelfs vis serveren zoals tonijn of zalm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mia1macbond
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top