Ovenschotel met witlof,ham,kaas eierprak en aardappelpurree
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Heerlijke ovenschotel die bijna iedereen lekker vind.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 8 stronken witlof grof gesneden,- voor 4 personen aardappelpuree, het liefst zelfgemaakt en anders uit een pakje,
- 150 gram geraspte oude kaas( het liefste old amsterdam),
- 4 gekookte eieren fijngeprakt met een beetje zout en peper,
- 1 pakje room culinair,
- een half bosje peterselie fijngehakt of selderij,
- een half pakje boursin klein,
- 2 ons slagersachterham in reepjes,
- beetje paneermeel
- 4 tomaatjes in blokjes,
- beetje boter.
Benodigdheden
Ovenschotel voor 4 personen.Voorbereiding
Alles snijden en klaarzetten.
Aardappelpuree vast maken.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereidingswijze
De witlof kook of roerbak je beetgaar,goed laten uitlekken in een vergiet. eieren fijnprakken en kruiden. Bij de boursin een klein scheutje melk of water doen zodat het een beetje vloeibaar word.
Ovenschaal invetten met boter(of olie).
Eerst de aardappelpuree in de ovenschaal doen,dan de blokjes tomaat erover en de peterselie(of selderij).Nu de helft van de kaas erover strooien en daarna de witlof,daarna de ham, eierprak,boursin, de rest van de kaas de room eroverheen en als laatste een beetje peper en het paneermeel.
Dan ongeveer een halfuurtje in de oven, en klaar.
Eetsmakelijk!!!
Serveertip
je kunt er nog een frisse komkommersalade bij serveren.